-1
archive,tax-portfolio_category,term-aterbruk-miljobyggande,term-103,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-2.2.7,select-theme-ver-8.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21811
Repris_aterbruk_gatufasad

Parhus Återbruk

Förslag till bostadsområde med parhus

Utgångspunkten för projektet är återbruk av befintliga lamellhus som ska rivas i Malmberget, Gällivare. Förslaget består av 24 bostäder i form av parhus. Husen är placerade på tomten för att följa topografin och det ger utblickar mot söder och Dundret. Uteplatserna placeras på tomternas södersidor medan sidan mot norr får en grönare karaktär. Husvolymerna är placerade med två meters förskjutning från varandra vilket ger mer avskilda uteplatser. Tillsammans med komplementbyggnadernas placering ger detta en rytm åt gatan. Slänterna mot naturmarken behålls och utförs med mindre trappor och växtlighet som anknyter till platsen. Zonen relaterar till naturmarkens vildare karaktär av träd och växter. Gränszoner gynnar biodiversiteten. Det tas också tillvara genom en omsorgsfull gestaltning av det befintliga dike som idag skiljer lokalgatan från tomtmarken. Bostaden på ca 160 m² värms upp med bergvärme och förses med solceller på taken.
I samarbete med Alma Arkitekter.

Parhus R

Skiss för två parhus

 
Två parhus placerade mittemot varandra på samma tomt. Mellan husen växer fruktträd och bildar en plats för gemensamma aktiviteter. De kompletteras av två attefallshus och tillsammans kan de utgöra en bostadsrättsförening. Parhusen har stort umgängesrum i nedre plan, fyra sovrum samt allrum på övre plan. På taket finns en terrass för middagar i kvällssolen.