-1
archive,tax-portfolio_category,term-flerbostadshus,term-83,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-2.2.7,select-theme-ver-8.6,ajax_fade,page_not_loaded,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21811
Parhus_1

Parhus T

Skiss till nytt bostadsområde med parhus

 

Området innehåller ett flertal parhus samt ett flerbostadshus. Parhusen ligger längs ett stort gärde i närhet till en stor skog med fina promenadstråk. Några parhus bildar tillsammans med flerbostadshuset en egen utegård för tex barnlekplats.

Bostadskoncept 7

Bostadsområde K

Förslag till nytt bostadsområde

 
En bebyggelse med blandade typer av bostäder och med gemensamt uttryck formar detta bostadsområde. Livskvalitet handlar mycket om att trivas i bostaden och den närliggande bostadsmiljön spelar en viktig roll. Det skall vara bekvämt och enkelt att bo samt fungera praktiskt med arbete, skola och fritid. Samtidigt ska boendet vara estetiskt tilltalande med möjligheter att sätta sin egen prägel på bostaden. Detta område erbjuder effektiva planlösningar dels i form av stadsradhus, dels i form av lägenheter.

Bostadskoncept_1

Bostadskoncept K

Bostadskoncept vid torg i Katrineholm, tävlingsbidrag

 
Bostadskonceptet bygger på att kretsloppet är en del i husets gestaltning. Samtliga lägenheter har balkong samt gröna rum mot torget i söder. Balkongerna har varierande placering i olika lägenheter och är kombinerade med gröna rum för egen odling eller dylikt. De gröna rummen har inspiration från torgets historia som handelsplats för varor odlade i det bördiga jordbrukslandskapet runtomkring. Förhoppningen är att rummen ska användas och bilda en varierad fasad med många olika växter mot torget. Mot norr ligger en loftgång längs hela husets längd med återvinningsstationer. Loftgången fungerar, förutom som entréplats till lägenheterna, också som ett bullerskydd mot järnvägen.
 

I SAMARBETE MED

EDg27

Kollektivhus -4

Kollektivhus Tensta

Tävlingsförslag till Kollektivhus i Tensta

 
Utgångspunkten för utformningen av kollektivhuset var att ge Tensta ett utropstecken och avvika från den monotona bebyggelsen i området. Förslaget visar tre höga hus med kulörer och uttryck som skiljer sig från Tenstas bebyggelse i övrigt. En viktig del i projektet var att formge platserna mellan husen och inte bara låta de uppstå som de gjort i omgivande bebyggelse. I tornen finns lägenheter i olika storlekar med enkla och effektiva planlösningar. I den lägre träspånsbeklädda delen finns många av kollektivboendets funktioner såsom matsalar, verkstäder, förskola mm. Belönat med 2:a-pris.
 

I SAMARBETE MED

Sara Sigfridsson arkitekt SAR/MSA och Sanna Taune arkitekt SAR/MSA