-1
archive,tax-portfolio_category,term-gruppbebyggelse,term-84,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-8.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21811
nästgårdarna_parstuga

Nästgårdarna

Gruppbebyggelse i Tänndalen

 
I hjärtat av Tänndalen har Spark tillsammans med Ortalis skapat tre moderna gårdstun i Nästgårdarna. De rymmer 45 bekväma semesterbostäder med inspiration från traditionell Härjedalsk arkitektur. Bebyggelsen hålls ihop med ett gemensamt formspråk och gedigna materialval. Robusta träfasader med inslag av klassisk spånpanel och stora, moderna glaspartier som tar in fjällvärlden. En nutida tolkning av lokal byggnadstradition.
 
Gårdarna skapar naturliga mötesplatser och en familjär atmosfär för lek och aktiviteter som pulkakulle, grillplats och sommartid cykelbana för de små barnen, lekplats och berså med sittplatser. Varje gårdstun blir unikt genom byggnadernas varierande storlekar och grupperingar, gårdarnas aktiviteter och den genomarbetade färgsättning i varma, naturnära toner av grönt, brunt och grått. I varje fjällhem oberoende av storlek finns samma omsorg om de boende med generösa umgängesytor med rymlig takhöjd, gott om möjliga sovplatser och Nästgårdarnas karaktäristiska fönsternisch att krypa upp i efter en dag ute i fjällnaturen.
 
Spark är ett samarbete mellan Sjödin Arkitektur, Pupill Arkitekter & Alma Arkitekter.

Spark.

Parhus_1

Parhus T

Skiss till nytt bostadsområde med parhus

 

Området innehåller ett flertal parhus samt ett flerbostadshus. Parhusen ligger längs ett stort gärde i närhet till en stor skog med fina promenadstråk. Några parhus bildar tillsammans med flerbostadshuset en egen utegård för tex barnlekplats.

Gruppbebyggelse_1

Gruppbebyggelse W

Tävlingsförslag till ny gruppbebyggelse med miljöprofil

 
Gruppbebyggelsen är kallad kWattmyra och har uttalad miljöprofil. Detta innebär ett hållbart byggande i massivt trä med gröna tak och integrerade solceller på taken. Massivt trä bidrar till hållbart byggande därför att det ger naturliga hus som andas samt är vänliga mot både människa och natur. Samtliga hustyper har solceller på takfall i södervända lägen vilket ger en en stor mängd producerad energi. Den totala mängden energi ger ett överskott som därmed säljs tillbaka till elnätet. Inom området finns två hustyper, radhus och dubbelvillor. De är utförda med tre olika träfasadmaterial. Varje bostad har naturligtvis laddningsstolpar för elbilar.

Bostadskoncept 7

Bostadsområde K

Förslag till nytt bostadsområde

 
En bebyggelse med blandade typer av bostäder och med gemensamt uttryck formar detta bostadsområde. Livskvalitet handlar mycket om att trivas i bostaden och den närliggande bostadsmiljön spelar en viktig roll. Det skall vara bekvämt och enkelt att bo samt fungera praktiskt med arbete, skola och fritid. Samtidigt ska boendet vara estetiskt tilltalande med möjligheter att sätta sin egen prägel på bostaden. Detta område erbjuder effektiva planlösningar dels i form av stadsradhus, dels i form av lägenheter.

Åre Sunset Peak -2

Åre Sunset Peak

Gruppbebyggelse om sju hus, Åre Sunset Peak

 
Åre Sunset Peak är en gruppbebyggelse i fjällmiljö. Kunden hade en vision om exklusivt boende – inspirerade av amerikanska ski lodger – som vi hjälpte dem att förverkliga. Alla husen delar samma huvudmodul för att underlätta tillverkningen men har ändå olikheter sinsemellan. Tex har husen olika många sovrum samt olika storlek på umgängesytor i nedre plan mm. Fokus ligger på stora umgängesytor med kök, lounge och matsal som har storslagen utsikt över både dalen och Åreskutan. Husen är omsorgsfullt placerade på tomterna med tanke på varandra, utsikten samt vyerna av omgivningen.
 

I SAMARBETE MED

Nidus Arktiektstudio AB