19153
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19153,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-2.2.7,select-theme-ver-8.6,ajax_fade,page_not_loaded,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21811
PROFIL – VAD VI GÖR OCH HUR VI GÖR DET


Bostadsområde eller villatillbyggnad

Kärnverksamheten är bostadsarkitektur för alla typer av boendeformer som förutom villor, fritidshus och typhus är lägenheter i flerbostadshus, kollektivhus, studentbostäder, ungdomsbostäder, hotell mm. Våra beställare är både privatpersoner och företag. Storleken på projekten varierar, från mindre tillbyggnader av villor till nya bostadsområden. Vi jobbar gärna med nya bostadskoncept och gruppbebyggelser där hela miljön bearbetas till en helhet.

Idéer, bygglov, förfrågningsunderlag

Vår styrka är att vara lyhörda för kundens förutsättningar, önskemål och behov. Vi erbjuder tjänster under hela byggprocessen. Från idéer och skisser, genom ansökan om bygglov till färdiga bygghandlingar och uppföljning av bygget. Tjänsterna erbjuds i en flerstegsraket. I första skedet gör vi en analys av förutsättningarna för projektet och prövar flera olika idéer. Det kan resultera i två eller fler skisser som visar på olika angreppssätt. I dialog med kunden formar vi ett designförslag utifrån skisserna. Designförslaget ligger sedan till grund för bygglovsritningar och förfrågningsunderlag/ bygghandlingar. Nedan visas en sammanfattning av processens steg.

Bakgrund och erfarenhet

Vi har främst erfarenhet av bostadsprojekt i olika former – lägenheter, ungdomsbostäder, studentbostäder bla samt många villor och fritidshus. Vi har också medverkat i flera specifika hyresgästanpassningar för stora företag och bidragit i projekt för moderna skolmiljöer. Företaget drivs sedan 2010 av Susanna Sjödin, arkitekt SAR/MSA. Hon har arbetat på flera andra arkitektkontor och deltagit i projektering och gestaltning av många typer av projekt i olika storlekar.

SAMMANFATTNING AV PROCESSENS FASER

IDÉSKISS

Projektet utgår från en idé som skissas upp i samarbete med kunden.

DESIGN

Skissen bearbetas till ett designförslag.

BYGGLOV

Ansökan om bygglov görs hos aktuell kommun.

BYGGHANDLING

Efter beviljat bygglov görs detaljerade ritningar att bygga efter.

UPPHANDLING

En entreprenör upphandlas för att utföra bygget.

BYGGNATION

Uppföljning under pågående byggnation.